22.09.2023 56

Erkenek Mustafa Kemal İlköğretim Okulu ilk olarak 05.11.1929 yılında eski yerleşim yeri olan Aşağı köyde açılmıştır. 45 öğrenci ile ilköğrenime başlamış, İlk öğretmeni Akçadağ Eşrafından Nusret Bey’dir. 1953 yılına kadar öğretime Aşağı köyde devam etmiş 1953 yılında yaşanan yerde toprak kayması olması sebebi ile kasaba halkının çoğunluğu ve okulumuz Aşağı köyden Şuan ki kasabanın kurulduğu yere taşınmış.

1953 yılında şuan kullanılan okulun sahasına 3 derslikli bir okul yapılarak eğitim öğretime devam etmiştir. Öğrenci mevcutlarının artması sebebi ile binanın diğer kısımları derslik yapılarak 5 bina 5 derslikli okul haline getirilse de öğrenci mevcutlarının fazla olması sebebi ile, 1980 yılında eski bina yıkılarak şu an kullandığımız 7 derslikli bir okul yapılmıştır.1982 yılında şuan anasınıfı olarak kullanılan ek olarak bir derslikli ek bina yapılmıştır.1998 yılında okulumuz büyük onarımdan geçirilerek onarım ile beraber kaloriferli sisteme geçilmiştir.

Öğrenci mevcutlarının artmasıüzerine mevcut bina karşılayamayınca, 2006 yılında 8 derslikli ek bina yapımına başlanmış, 2007 yılında tamamlanarak hizmete girmiştir.

2016/2017 Eğitim öğretim yılından itibaren okulumuzun ana binası Erkenek Mustafa Kemal imam Hatip Ortaokulu olarak eğitim öğretim hizmetine devam etmektedir.